20.11.2014 | Hanka
Věděli jste, že existuje seznam 100 jídel z celého světa, které jsou podle znalců gastronomie, novinářů a kuchařů nejzajímavější, nejchutnější, nejdiskutabilnější a že všech 100 jídel by měl každý z nás během svého života ochutnat?
Na tomto blogu bych ráda některá jídla představila, napsala něco o jeho historii a jeho recept nebo poradila místo, kde si ho můžete koupit a ochutnat. Také bych vám ráda popsala jeho chut, protože všechna jídla chci, jako správný “gastronaut”, ochutnat. Jestli se ke mně přidáte, je jenom na vás :)
Začala bych s polévkou Tom Yam. Fanoušci asijských chutí už jistě ví, že jde o velmi pikantní kyselou thajskou polévku. Její základ tvoří Tom Yam pasta – ta se vyrábí z rybí omáčky, chilli papriček, citronové trávy, galangy, zázvoru, limetkové štávy. Dál se polévka dochucuje čerstvou citronovou trávou, zázvorem a opět ničím jiným než chili papričkami. Thajci do polévky přidávají jak maso, tak mořské plody. Velmi oblíbená varianta je s krevetami a sépií. Kokosové mléko do polévky oficiálně patří, ale v mnoha krajích Thajska ho nepoužívají.
Přidejte se do výzvy se mnou a pokud vám chybí ochutnat Tom Yam, tak si ji určitě objednejte u nás v Sushitime. Připravujeme ji tak, jak má chutnat – hodně pikantní s výraznou chutí citronové trávy, s kokosovým mlékem a krevetami.
Dobrou chut!
ZpětFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)