06.02.2015 | Lucie van Koten
Romantika, oslava lásky, Valentýn? Toho by se dalo využít. Proto jsme se rozhodli prohlubovat láskyplné zážitky s tím, koho jsem si pro ten láskyplný život vybrali. A zákeřně jsem k tomu využili kuchyně Sushi Time. Protože když už nic nepomůže, láska projde žaludkem vždycky.
Připravili jsme pro vás pár variant, které osloví jak milovníky ryb, mořských řas a octové rýže, tak i ty, kteří nedají dopustit na woky, hovězí nebo sladké.
Valentýnské menu #1: Pro sushi milovníky
2x Miso polévka
1x Sake Avokado Tempura
1x Azuma
1x Wakame řasy
2x Tiramisu
Jednoznačně nejlepší menu pro ty partnery, kteří se nemohou nabažit sushi. Pakliže si vaši milovaní rozumí s mořskou řasou, pak je klasická miso polévka nutnost, stejně jako wakame salát.
Mezi neojblíbenější varianty sushi pak patří kombinace lososa s avokádem, gastronomickou vášeň tak určitě rozdmýchá Sake Avokádo Tempura nebo lososová dobrota Azuma. A
to tiramisu berme tak, že trocha italské kuchyně taky není na škodu.
Valentýnské menu #2: Nudle a woky
4x Jarní závitky
1x Spring Roll Maki Sake Avokado
1x Červené karí s kuřecím masem a rýží
1x Pho Bo
2x Kokosové kuličky
Pakliže vaše láska prochází přes vůni hovězí roštěnky, pak Pho Bo – jedno z nejprodávanějších jídel asijské kuchyně – je jasným tahounem celého Valentýna. Jako předkrm můžete zvolit jarní závitky, jako dezert zase vyzkoušet neotřelou chuť kokosových kuliček s jahodami.
A jen malý tip: Spring Roll Maki Sake Avokado je klasické sushi jen s tím rozdílem, že místo řasy je balené v rýžovém papíru. Pokud tedy nemůžete přijít na chuť mořské řase, a přesto byste sushi rádi, tady je řešení Valentýnské menu #3: Od všeho trochu.
2x Tatarák z lososa
1x Sake Inari
1x Tuňákový sushi sendvič
1x Pad Thai Rýžové nudle s kuřecím masem a krevetami
2x Čoko Mix Mousse
O valentýnské menu je dobré se podělit. Tuňákové sendviče k tomu ostatně svádí. A jestli ještě nemáte vyzkoušenou Sake Inari rolku, tak vám z ní asi moc nezbyde. Je výborná. Marinované tofu z ní dělá hodně zajímavou novinku. O co se rozhodně nedělit je předkrm, tedy tatarák z lososa a čokoládovu pěnu jako dezert, která už jen zakončí celé sváteční stolování.
Letos jsme si Valentýna opravdu užili všichni. A to ještě předčasně. Navíc můžeme s čistým svědomím prohlásit, že letos Valentýna milerádi slavili i chlapi...
Přejeme tedy hodně lásky a hodně dobrého chutnání.
ZpětFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)