20.03.2017 | Petra
Základom pre prípravu Chana Masala je nechať cez noc nabobtnať cícer. Pripravíme si zmes celého korenia "garam masala" - bobkový list, čierne a biele korenie, klinček, škoricu, kardamón, semienka koriandra, muškátový orech, muškátový kvet a badián. Na rozpálený olej nasypeme rímsky kmín a necháme prehriať. Následne pridáme pripravenú zmes "garam masala".
Po pár sekundách pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju do sklovita. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a dobre premiešame. Nenecháme to však na oleji príliš dlho, aby cesnak nezhorkol. Do zmesi pridáme podrvenú kurkumu, nadrobno pokrájanú zelenú chilli papričku, trošku podlejeme a pridáme zmes nadrobno nakrájaných vopred sparených a olúpaných rajčín. Rajčiny podusíme aspoň 20 minút, aby sa vytvorila omáčka.
Teraz príde na radu cícer, ktorý pridáme do omáčky. Podľa chuti ju okoreníme mletým koriandrem a chilli korením. Opäť celé necháme aspoň 15 minút prevariť, aby se cícer s omáčkou dokonale prepojil. Pred dokončením pridáme limetkovou šťavu a nadrobno nasekané lístky koriandra alebo petržlenu. Na záver pridáme trochu bieleho jogurtu.
Chana Masala nepatrí zrovna k jedlám úplne jednoduchým na prípravu, preto ak na ňu máte chuť, môžete si ju objednať od nás tu SK, CZ :)
ZpětFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)