24.02.2016 | Lucie van Koten
Jak dobře umějí udělat sushi ti, co pro Sushi Time pracují? Šéfkuchaře jsme pro tentokrát nechali odpočinout a rozhodli se to vyzkoušet na všech ostatních. Udělat si rolku podle svého gusta si tu mohl každý. A zatímco někdo úspěšně bojoval, někteří jedinci si vystačili s rolkami z rautu. O těchto zbabělcích si ale povídat nebudeme a mrkneme se, jak nám to (ne)šlo.
1.) Vlastní nože. Pardon, nožíky.
Našli se tací, co sushi rolky krájeli vlastním kapesním nožíkem. Příliš parády sice nenadělali, ale opět se tím potvrdilo známé přísloví o tom, že hlavní je si poradit. Vlastní výtvor si pak člověk sám zkonzumoval a jak jsme byli ujištěni, na výsledné chuti se menší nedokonalosti nepodepsaly.
2.) Dietní sushi
Slovenská kolegyně Petra (na fotkách ta blondýnka s velkou šálou), kterou znáte z tohoto blogu, vymyslela nový druh sushi rolek, tzv. dietní. To, co Japonci nevymysleli za celá staletí, to Peťa zvládla za večer. Pokud milujete sushi, asi z “velikosti” dietní rolky nebudete nadšeni. Ale pokud si držíte linii a potřebujete jen něco zobnout, určitě těch pár zrníček rýže přijde vhod. Dietní kuličky sushi vynikaly jak chutí, tak i minimální kalorickou hodnotou. Do menu je však zatím zařazovat nebudeme.
3.) All-you-can-get-into-sushi
Opačným případem byly moje rolky, jež se vyznačovaly téměř všemi dostupnými ingrediencemi a podivně baculatým tvarem. Ani ty v nejbližší době nehodláme zařazovat do denní nabídky.
Shrneme to – určitý talent byl jak na straně Česka, tak na straně Slovenska. Kolektivně jsme se však zařekli, že sushi necháme v rukou našich šéfkuchařů. Konec konců, dobré sushi je především o správně uvařené a ochucené rýži. A to je něco, do čeho jsme se raději ani nepouštěli…
ZpětFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)