22.05.2016 | Olga
Suroviny:
1 kg kuřecích prsou, 1 lžíce zelené kari pasty, 1 až 2 lžíce oleje, 400 ml kokosového mléka, rybí omáčka, cukr, lilek a cuketa, 50 g bambusovych vyhonků, 1 menší zelená paprika, čerstvě vymačkaná limetková šťáva
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, zeleninu na větší kostky. V hrnci nebo na woku na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte kuřecí maso a až se zatáhne, zalijte kokosovým mlékem. Nechte povařit. Přidejte zeleninu a ochuťte cukrem, rybí omáčkou a šťávou z limetky. Chvilku povařte, ale jen tak aby zůstala zelenina křupavá. Podávejte s jasmínovou rýží.
Zdroj: http://www.denik.cz/bydleni/zamilujte-si-chute-asie-20160327.html
Fascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)