14.06.2018 | Sushilover
Novinky v menu jsme vám chtěli přinést v každé kategorii a tak se také stalo. Změnou prošli také naše malé salátky a dezerty. SALADS K již známemu Wakame z mořských řas a nakládané zeleniny a Kimchi - fermentovanému korejskému salátu z čínského zelí a chilli, jsme přidali třetí. Coleslaw…
otevřít24.05.2018 | Sushilover
Když jsme přemýšleli nad tím, jaká jídla zařadit do našeho nového menu, jedno nám bylo jasné. Určitě tam musí přibýt Fresh Boxes, protože byli v našem předešlém menu velmi oblíbené. A tak jsme se rozhodli k původnímu Chicken a Veggie, přidat čtyři nové příchutě. Abychom se o nich dozvěděli víc, promluvili jsme si s Petrem…
otevřít13.05.2018 | Sushilover
Jak už určitě víš, v dubnu jsme spustili naše nové menu. Je v něm plno nových jídel, které ti časem všechny představíme. Naposledy jsme se spolu podívali na to, co je nové v našem sushi. Nyní ti blíže představíme nové polévky, woky a hlavně snacky, protože ty jsou v našem menu úplnou novinkou. SNACKS Jak už název napovídá,…
otevřít16.04.2018 | Sushilover
Tento rok oslavuje Sushi Time svoje 8. narozeniny a při této příležitosti jsme si pro tebe přichystali spoustu novinek, na které se můžeš těšit po celý rok. Tou první je naše nové menu. Přibylo v něm plno skvělých nových jídel, které ti postupně představíme. Teď se podíváme blíže na sushi, které je nově rozdělené do dvou kategorií: sushi…
otevřít21.11.2017 | Sushilover
Vietnamská kuchyně je bohatá na vůni, texturu a chuť. A navíc je také vizuálně krásná. Jemné maso nebo ryby kombinuje s barevnou křupavou zeleninou a aromatickými bylinkami. Základem je dosažení vyváženého poměru mezi pěti chutěmi: sladká, kyselá, slaná, hořká a umami. Netřeba zapomenout ani na správnou štiplavost jídla. Když sa vaří…
otevřít18.07.2017 | Petra
Pomenovanie nastupujúceho fenoménu POKE pochádza z Havajčiny a znamená "plátok" alebo "rez". Hlavnou zložkou tohto pokrmu je surová ryba, zbavená kostí a kože, nakrájaná na plátky alebo drobné kúsky. Pôvodne slúžil Poke ako občerstvenie havajských rybárov, ktorí na jeho prípravu používali orezky svojich úlovkov. Najčastejšie…
otevřít12.06.2017 | Petra
Japchae sú populárny kórejský pokrm, ktorý bol prvý krát vyrobený už na začiatku 17. storočia, za vlády dynastie Joseon. Základom Japchae sú rezance vyrobné zo sladkých zemiakov - batátov. Japchae sa zvyknú konzumovať v Kórei najmä počas svadobných osláv a sviatkov. Japchae sa obvykle miešajú so sezónnou zeleninou a podávajú sa…
otevřít05.05.2017 | Olga
Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o “kimchi”, tak je nejvyšší čas se s ním seznámit. Kimchi tvoří základ kuchyně v Jižní Korei. Kimchi se tu konzumuje téměř ke každému jídlu, je doslova všudypřítomné. Úplně jednoduše řečeno, kimchi je vlastně fermentovaná zelenina, něco podobného jako naše kysané zelí. Hlavní…
otevřít03.05.2017 | Petra
1. mája sme v OC Central v Bratislave otvorili prvý KIOSK Sushi Time. KIOSK je typ stánkového predaja, nie je to klasické bistro, preto sa v KIOSKu špecializujeme iba na výrobu a predaj sushi. Teplá kuchyňa ostáva doménou klasických bistier a donášky. Zámerom KIOSKu je byť po ruke tam, kde vybavujte svoje denné povinnosti, nákupy alebo stretnutia a umožniť vám vychutnať si…
otevřít03.04.2017 | Petra
Ak by ste hľadali korenie, ktoré sa v Indii nachádza snáď vo všetkých podobách, našli by ste ZÁZVOR :). Z tejto rastlinky využívame podzemnú časť, treba vyberať čerstvú, nie zvráskavenú, ale bucľatú s pevnou dužinou. Pred použitím je potrebné zbaviť zázvor šupky. Ľahko dostupný práškový zázvor sa nevyrovná čerstvému,…
otevřítFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)