05.05.2017 | Olga
Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o “kimchi”, tak je nejvyšší čas se s ním seznámit. Kimchi tvoří základ kuchyně v Jižní Korei. Kimchi se tu konzumuje téměř ke každému jídlu, je doslova všudypřítomné.
Úplně jednoduše řečeno, kimchi je vlastně fermentovaná zelenina, něco podobného jako naše kysané zelí. Hlavní součástí přípravy kimchi je čínské zelí, japonská bílá ředkev, chilli, zázvor, česnek a speciální marináda. Připravená směs se nakládá a nechává kvasit.
Délka kvašení, je individuální. Od několika dní až po měsíce.
Fermentované potraviny (a tedy i kimchi) mají úžasné zdravotní účinky, například snižují hladinu cholesterolu, zlepšují zažívání. V Korei lidé věří, že pravidelná konzumace kimchi je také skvělá prevence proti rakovině. Co je další výbornou zprávou, má málo kalorií a mnoho vlákniny a vitamínů A, B a C.
My jsme pro vás připravili korejskou specialitu Kimchi Jjigae, kterou si můžete dopřát pohodlně doma přes donášku (CZ, SK), anebo v našich bistrech :)
Zpět
Fascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)