13.05.2018 | Sushilover
Jak už určitě víš, v dubnu jsme spustili naše nové menu. Je v něm plno nových jídel, které ti časem všechny představíme. Naposledy jsme se spolu podívali na to, co je nové v našem sushi. Nyní ti blíže představíme nové polévky, woky a hlavně snacky, protože ty jsou v našem menu úplnou novinkou.
SNACKS
Jak už název napovídá, v kategorii Snacks najdeš menší jídla, které jsou ideální právě jako snack, teda když jsi hladový, ale jen tak trošku. Snacky jsou také super jako předkrm, anebo když se nemůžeš rozhodnout, na co máš chuť. Objednáš si více snacků a podělíš se o ně s kamarády. Ale nebudeme ti lhát, jsou tak dobré, že na tebe možná ani nezbyde. :)
Začneme nejprve těmi „naughty“ smaženými věcičkami, kterým občas nikdo z nás neodolá. Máme kuřecí nebo vegetariánske gyozy, ale také oblíbenou klasiku, kuřecí nugetky. Samozřejmě jsou na asijský způsob, v panko strouhance a se srirachou dresingem. Na indický způsob můžeš ochutnat krevety.
Pokud chceš něco zdravého, určitě si pochutnáš na Edamame Beans nebo již dobře známých letních závitcích Nem Cuon.
Jak se říká, to nejlepší na závěr, tak je to tady. Asian Pork Ribs! Jak prozradil brandchef pro Kitchinn a Sushi Time na Slovensku, Mišo Šiška, vepřové žebra se nejprve uvaří v silném vývaru ramen a až potom opečou v omáčce. Celé jídlo se rozvoní po badiánu, skořici, hřebíčku a fenyklu. K žebrům podáváme coleslaw s indickým twistem. Je v něm římský kmín i garam masala.
SOUPS
V nabídce jsme nechali všechny vaše oblíbené: Miso, Hot & Sour, Tom Yum, Bun Thang a Pho Bo. K nim přibyl batátový krém s kousky lososa a křupavou smaženou cizrnou.
No a největší novinkou mezi polévkami (doslova, má půl litru) je Pork Ramen. Tradiční japonská polévka s marinovaným vepřovým bůčkem, vajíčkem, ramen nudlemi a pak choi. Je to vývar, který tě nejen zasytí, ale také postaví na nohy.
WOK
Protože se naše woky už dlouhoročně těší vaší velké oblibě, usoudili jsme, že si zasloužíte také tady ochutnat něco nového. Začneme od kari. Ty máme nové dvě, jedno japonské a jedno thajské. Chicken Katsu Curry se nedá nemilovat. Vždyť je to v podstatě náš český smažený řízek s rýží v jemné aromatické japonské kari omáčce. Pokud nemáš rád pikantní věci, tak toto kari bude pro tebe ideální. No a Massaman Beef Curry je zase jiný příběh. Pastu na toto thajské karí si připravujeme sami od úplného základu. Směs koření opekáme na pánvi, dokud se z nich neuvolní všechny vůně a následně rozmixujeme s dalšími ingrediencemi. Měkoučké hovězí maso s bramborama, paprikou a křupavými arašídy musíš ochutnat, vždyť jak řekl Mišo, je to takový thajský guláš. J
Pokud máš rád vepřový bůček a krevety, určitě si oblíbíš Young Chow a pokud preferuješ kuřecí maso, ochutnej nové Sweet & Sour Chicken. Věříme, že ti už teď tečou sliny, tak si představování zbývajících novinek necháme na příště.
Dobrou chuť!
Zpět
Fascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)