19.06.2017 | Petra
Bulgogi - to sú plátky marinovaného grilovaného mäsa, väčšinou hovädzieho, niekedy sa používa aj bravčové. V Kórei sa Bulgogi nazýva aj ako FIRE MEAT, pretože sa praží na ohni. Jedná sa určite o jedno z najobľúbenejších kórejských jedál, výborne chutí napríklad s ďalšou kórejskou špecialitou Kimchi.
Tu je jednoduchý návod na jeho domácu prípravu:
U nás nájdete Bulgogi v ryžovej rolke Kimbap, ktorá je netradičná tým, že sa neje so sójovou omáčkou, ale so špeciálnou kórejskou majonézou :-)
ZpětFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)