15.05.2017 | Olga
Korejská kuchyně je velmi rozmanitá. Určitě nejdůležitější složkou je Kimchi - fermentovaný pikantní salát, kde hlavní složkou je vždy čínské zelí a potom jarní cibulka, bílá ředkev - daikon, chilli, česnek a zázvor. Jelikož samotné Kimchi už v nabídce Sushi Time máme, chtěli jsme nabídku trošku rozšířit. Volba padla na Kimchi Jjigae - interně ho nazýváme takový korejský segedínský guláš :-). Spojení lehce pikantního kimchi, naloženého vepřového bůčku a tofu - to prostě musíte zažít!
V Korei je zvlášť oblíbené BBQ - nazývá se bulgogi, maso se marinuje v bulgogi omáčce a pak se zprudka na grilu orestuje, někteří přidávají i zeleninu. Do našeho menu jsme vybrali i tradiční asijský street food - Kimbap. Je to rolka, ale se sushi má společnou pouze rýži a nori rasu. Na rozdíl od sushi se do této rolky používá sushi rýže neochucená. Existuje mnoho druhů Kimbapu - my nabízíme bulgogi hovězím masem, omeletou, okurkou a mrkví. Když je rolka zarolovaná, potře se zlehka sezamovým olejem, který dodá závěrečnou chuť. Jak by určitě lákalo, tahle rolka se nepodává s nakládaným zázvorem, ani s wasabi, ale s pikantní majonézou.
Třetí novinka - Japchee nudle (nudle ze sladkých brambor - batátů), které se kromě teplé úpravy často používají taky jako předjídlo ve formě studeného salátu. Vždy jsou ochucené sezamovým olejem. TIP: pokud by jste si rádi užili toto jídlo s masem, přidejte do košíku extra kuřecí prsa.
Všechny naše novinky najdete zde :).
ZpětFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)