18.04.2016 |
Stretli ste sa pri obľúbených exotických jedlách s označením "thajská bazalka" a nevedeli ste vysvetliť, čo je na nej to "thajské", oproti bežnej bazalke? :) S thajskou bazalkou varia takmer všetky ázijské kultúry, predovšetkým však thajská, vietnamská, laoská a kambodžská. Jej vôňa pripomína anýz a chuť je mierne korenistá…
otevřít04.04.2016 | Lucie van Koten
Sushi je jednou z prvních věcí, kterou máme spojenou bezprostředně s Japonskem. Jak překvapivě pak zní to, že sushi je pro většinu Japonců jídlo určené pro speciální události a nikoli jídlo každodenní, jak můžeme myslet. Jak často si tedy v Japonsku lidé pochutnávají na téhle dobrotě? Možná méně často než my v Evropě. Paradoxně si většina Japonců…
otevřít20.03.2016 | Petra
S radosťou vám predstavujeme prvú sériu nových obalov zavedených v týchto dňoch. Dostanete v nich zatiaľ napríklad kari, ktoré si vyžaduje dve nádobky, nakoľko sa podáva s ryžou. Nové obaly sú z papiera a úsporným "matrioškovým" systémom šetria množstvo obalového materiálu (je potrebné iba jedno viečko namiesto dvoch). Určite nám…
otevřít24.02.2016 | Lucie van Koten
Jak dobře umějí udělat sushi ti, co pro Sushi Time pracují? Šéfkuchaře jsme pro tentokrát nechali odpočinout a rozhodli se to vyzkoušet na všech ostatních. Udělat si rolku podle svého gusta si tu mohl každý. A zatímco někdo úspěšně bojoval, někteří jedinci si vystačili s rolkami z rautu. O těchto zbabělcích si ale povídat nebudeme a mrkneme se, jak nám to (ne)šlo.…
otevřít09.02.2016 | Petra
Dotazníkom spokojnosti už niekoľko mesiacov zisťujeme feedback a spokojnosť s našimi službami. Teraz bude mať náš prieskum trojmesačnú pauzu, ešte pred tým však vyhlásime výhercov za január :). Ďakujeme ešte raz všetkým za čas a ochotu podeliť sa s nami o spätnú väzbu! Vyžrebovaní výhercovia z online dotazníka spokojnosti za mesiac január sú:…
otevřít04.02.2016 | Petra
Od února u nás můžete ochutnat další jedinečnou novinku z Asie, tentokrát přímo z Vietnamu. Název je odvozený z původního slova "chléb", což napovídá, že základem této chutné svačinky je pečivo. Náplň se skládá především z grilovaného masa, nebo ryb, nakládané zeleniny, množství bylinek a případně…
otevřít24.01.2016 | Petra
Všimli ste si niekedy v šalátoch, prílohách alebo v niektorých predovšetkým ázijských jedlách malé zelené bôby s exotickým názvom? Edamame sú nezrelé sójové bôby - preto tá farba. Ak sa edamame nechá dozrieť a usuší sa, stane sa z neho nám dobre známa sója. Edamame sú vynikajúcim zdrojom…
otevřít13.01.2016 | Lucie van Koten
Bistra Sushi Time se nám pomaličku rozrůstají. Kdybyste někdy padali hladem v centru Prahy, skočte do Sushi Time do OC Quadria. Před kolapsem z hladu vás okamžitě zachrání fresh boxy, sushi rolky a během pár minut i něco teplého do žaludku – třeba rámeny. Nabídka asijské kuchyně, jakou znáte z ostatních poboček Sushi Time, zůstává velmi podobná. Doufáme ale, že vás…
otevřít08.01.2016 | Petra
Hneď v prvý týždeň nového roka máme milú povinnosť oznámiť výžrebovaných výhercov z dotazníka spokojnosti, ktorí nám v mesiaci december nechali spätnú väzbu. Ak nám spolu s feedbackom zanecháte váš mail aj vy, zapojíte sa každý mesiac automaticky do žrebovania o 5 x 20 € a 5 x 500 Kč voucher. Výhercov za uplynulý mesiac vyhlásime…
otevřít20.12.2015 | Petra
U náš každý vyhráva! Za sebou máme ďalší úspešný rok a radi by sme všetkým našim fanúšikom ešte pred Vianocami urobili radosť malým darčekom. Ak v dňoch 21., 22. a 23. decembra navštívite naše bistrá, môžete si z vianočného osudia vyžrebovať súťažný kupón. Pozor, každý kupón je výherný,…
otevřítFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)