17.12.2015 | Lucie van Koten
Jak byste popsali chuť skleněných nudlí? Jako nijaká a nevýrazná? Máte pravdu. Přesto je tahle věc nepostradatelnou součástí asijské kuchyně a možná právě ona nevýrazná chuť dělá z nudlí věc natolik multifunkční. Skleněné nudle jsou bezlepkové, nejčastěji se připravují z fazolového či bramborového škrobu a na první pohled…
otevřít03.12.2015 | Petra
Od októbra zbierame spätnú väzbu od vás - našich zákazníkov - prostredníctvom online dotazníka spokojnosti, s cieľom zlepšovať naše služby. Ak nám spolu s feedbackom zanecháte váš mail, zapojíte sa každý mesiac automaticky do žrebovania o 5 x 20 € a 5 x 500 Kč voucher. Výhercov za uplynulý mesiac vyhlásime na blogu vždy v prvý…
otevřít15.11.2015 | Lucie van Koten
Možná vás mořské řasy úplně nerajcují. Ba naopak k nim možná pociťujete lehkou nesympatii. Pakliže máte zafixováno, že mořská řasa musí bezpodmínečně smrdět rybinou a chlubit se nevalnou chutí, tak přišel čas vám dneska představit wakame salát. Miska plná zelených řas může vypadat jako terapie šokem. Ale věříme, že na mořské řasy změníte…
otevřít03.11.2015 | Petra
Novinkou od mesiaca októbra v našich službách je zber spätnej väzby od našich zákazníkov prostredníctvom online dotazníka spokojnosti. Ak nám spolu s feedbackom zanecháte váš mail, zapojíte sa každý mesiac automaticky do žrebovania o 5 x 20 € a 5 x 500 Kč voucher. Výhercov za uplynulý mesiac vyhlásime na blogu vždy v prvý týždeň nového…
otevřít27.10.2015 | Petra
V Japonsku existuje len jedno jediné označenie pre rezancové polievky – RAMEN. Veľmi veľa ľudí a nezriedka aj Japoncov verí, že rameny majú svoj prapôvod v Číne. Jedna z najpravdepodobnejších hypotéz vysvetlenia ramenu hovorí, že „ramien“ je japonská výslovnosť čínskeho pojmu „ručne ťahané rezance“. Najväčší…
otevřít12.10.2015 | Lucie van Koten
Sushi zná každý. Seženeme jej všude a ve všech možných obměnách. Sushi jako dobrotu z Japonska jsme si hodně oblíbili, ovšem v Japonsku není pořádného oběda bez dobroty zvané sashimi. A sashimi je něco, čemu my teprve přicházíme na chuť. Sashimi jsou kousky syrového rybího masa – v našich končinách nejčastěji tuňáka a lososa –…
otevřít29.09.2015 | Lucie van Koten
Každý to rád jinak. A jinde. Někdo se spokojí s málem, jiný za tím vidí orgie. Dobroty ze Sushi Time. Jak moc velký relax je pro vás oběd a na čem si nejraději pochutnáváte nám občas hodíte na Instagram. A je vidět, že sushi rolky lehce vedou nad woky, že celkem často zobete u klávesnice, ale že nejlíp chutná ve dvou. Mrkněte! Děkujeme všem za fotky a…
otevřít07.09.2015 | Petra
Ceviche predstavuje skutočný skvost v spracovaní rýb, ktorý zažíva obrovský boom v svetovej gastronómii a začína sa objavovať už aj na Slovensku. Výsledkom ceviche je lahodná, zamatovo-delikátna a pritom plná chuť rybieho mäsa. Čo to ale presne znamená a odkiaľ tento postup pochádza? Už starí Inkovia zvykli rybu pred varením marinovať, ich marináda však…
otevřít02.09.2015 | Petra
Hovorí sa, že kto skúsil domáce pesto, už nechce žiadne iné. K doma vyrobeným veciam máme navyše úplne iný vzťah, ako ku kupovaným, aj keď sú pracnejšie :). Skúste si doma vyrobiť vlastné pesto, ktoré sa hodí nielen na cestoviny, ale napríklad aj ako lahodný dressing k rôznym jedlám, alebo pokojne ako omáčka alebo marináda. Obrovskou výhodou…
otevřít23.08.2015 | Petra
Pitný režim je základ, to vie každý. Špeciálne v horúcom lete. Málokto však má rád čistú vodu a kupované sýtené sladké nápoje nepomáhajú ani smädu, ani zdraviu. Preto sa s vami podelíme o naše recepty na domáce sirupy, ktoré sú super jednoduché a potešíte nimi rodinu, návštevu a.. najmä seba…
otevřítFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)