25.03.2015 | Lucie van Koten
Jakmile jsem rolky zdárně dovezla až domů, zdála se mi celá ta práce velice jednoduchá. Ono pozorovat sushisty, jak jim příprava sushi jde pěkně od ruky svádí k myšlence, že vaše ruce to taky dokáží tak lehce a esteticky. Pravdou ale je, že když jsem opouštěla kuchyni Sushi Time, rýže byla všude! V kuchyni se mě ujal sushista Benjo, který by se svou trpělivostí a laskavostí…
otevřít23.03.2015 | Petra
Prvý krát som sa tak naozaj zoznámila s Yerba maté na chate. Bol večer po lyžovačke, príliš skoro na spánok, neskoro na kávu a mnou lomcovala únava po celom dni. Od energetických nápojov ma viac či menej zdravo žijúce osadenstvo odradilo: "Daj si radšej Yerba maté, to ti zašlape najlepšie! (pozn.po 22. hod.: A dá sa piť aj s rumom ;-))." Okamžite prišla aj…
otevřít16.03.2015 | Lucie van Koten
Rádio Spin slavilo už své 8. narozeniny! A zatímco oni na party chystali pořádnou nálož dobré muziky, my v Sushi Time na Andělu zase pořádnou nálož sushi dobrot. Ještě přesněji – náš sushista Petr a jeho tým připravoval nálož sushi. Já na to jenom dohlížela, motala se jim pod nohy a fotila. Začínalo to hrncem vařené rýže, končilo desítkami rolek…
otevřít06.02.2015 | Lucie van Koten
Romantika, oslava lásky, Valentýn? Toho by se dalo využít. Proto jsme se rozhodli prohlubovat láskyplné zážitky s tím, koho jsem si pro ten láskyplný život vybrali. A zákeřně jsem k tomu využili kuchyně Sushi Time. Protože když už nic nepomůže, láska projde žaludkem vždycky. Připravili jsme pro vás pár variant, které osloví jak milovníky ryb, mořských řas a octové…
otevřít04.02.2015 | Lucie van Koten
U Japonců je obezita, rakovina prsu, vysoký cholesterol či cukrovka stejně vzácná, jako u nás tornáda, tsunami či zemětřesení. Člověk se jim tak musí podívat na zoubek. A to doslova. Jak to dělají, že patří mezi nejzdravější a nejdéle žijící národ na zemi? Našla jsem pár odpovědí. Fytoestrogeny ze sóji Sója a sójové…
otevřít02.02.2015 | Petra
Hovorí sa, že ázijskú kuchyňu sa nedá nemilovať. Pokiaľ však hľadáte skôr logické argumenty, Ázia je najväčším kontinentom a má preto mnoho rozdielnych kultúr, podnebí, a surovín. Čerpá z mora, zeme, tradícií a vplyvov, ktoré tu zanechali často aj iné kultúry alebo kolónie. Je preto skutočne nevyčerpateľným zdrojom inšpirácie.…
otevřít05.01.2015 | Lucie van Koten
Ochutnávat jednotlivé chody asijské kuchyně je jako vzít batoh a s ním si Asii přímo procestovat. Vždycky se můžete těšit na kombinace něčeho nového s dobře známým, na něco rozmanitého s výborným základem i na něco barevného, co danému kousku propůjčuje úplně nové rozměry. Dobrá, jsme trochu poetičtí. Ale jak jinak popsat tu naprostou odlišnost…
otevřít04.01.2015 | Lucie van Koten
Nehltej! Vychutnávej si to taky trochu! Jez pomalu! Jestli jsou vám tyhle věty známé, jelikož jste je museli poslouchat celé dětství, s hůlkami budete woky krásně zobat a vychutnávat do posledního zrníčka. Jak jsme zjišťovali, nabírání menších porcí hůlkami sice není úplně důvod asijské štíhlosti, ale oproti českému stravování…
otevřít02.01.2015 | Petra
Inšpiráciu pre naše jedlá čerpáme mnohými spôsobmi z celého sveta. Inšpiruje nás cestovanie, ázijskí priatelia a spolupracovníci, ale sledujeme aj trendy, ktoré k nám prenikajú zo zahraničia. Preto sme napríklad tento rok zaradili vietnamské vývary Pho, ktoré sa tešia mimoriadnej obľube prakticky už v celej Európe. Tu sú prvé štyri…
otevřítFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)