15.05.2017 | Olga
Korejská kuchyně je velmi rozmanitá. Určitě nejdůležitější složkou je Kimchi - fermentovaný pikantní salát, kde hlavní složkou je vždy čínské zelí a potom jarní cibulka, bílá ředkev - daikon, chilli, česnek a zázvor. Jelikož samotné Kimchi už v nabídce Sushi Time máme, chtěli jsme nabídku trošku rozšířit. Volba padla na Kimchi Jjigae…
otevřít05.05.2017 | Olga
Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o “kimchi”, tak je nejvyšší čas se s ním seznámit. Kimchi tvoří základ kuchyně v Jižní Korei. Kimchi se tu konzumuje téměř ke každému jídlu, je doslova všudypřítomné. Úplně jednoduše řečeno, kimchi je vlastně fermentovaná zelenina, něco podobného jako naše kysané zelí. Hlavní…
otevřít03.05.2017 | Petra
1. mája sme v OC Central v Bratislave otvorili prvý KIOSK Sushi Time. KIOSK je typ stánkového predaja, nie je to klasické bistro, preto sa v KIOSKu špecializujeme iba na výrobu a predaj sushi. Teplá kuchyňa ostáva doménou klasických bistier a donášky. Zámerom KIOSKu je byť po ruke tam, kde vybavujte svoje denné povinnosti, nákupy alebo stretnutia a umožniť vám vychutnať si…
otevřít03.04.2017 | Petra
Ak by ste hľadali korenie, ktoré sa v Indii nachádza snáď vo všetkých podobách, našli by ste ZÁZVOR :). Z tejto rastlinky využívame podzemnú časť, treba vyberať čerstvú, nie zvráskavenú, ale bucľatú s pevnou dužinou. Pred použitím je potrebné zbaviť zázvor šupky. Ľahko dostupný práškový zázvor sa nevyrovná čerstvému,…
otevřít20.03.2017 | Petra
Základom pre prípravu Chana Masala je nechať cez noc nabobtnať cícer. Pripravíme si zmes celého korenia "garam masala" - bobkový list, čierne a biele korenie, klinček, škoricu, kardamón, semienka koriandra, muškátový orech, muškátový kvet a badián. Na rozpálený olej nasypeme rímsky kmín a necháme prehriať. Následne pridáme pripravenú…
otevřít06.03.2017 | Petra
Spoznávanie chutí Indie pokračuje! Tu sú ďalšie vybrané druhy korenín, hojne využívané v Indii: Čerstvé ovocie mangovníka sa po zbere nakrája na plátky, suší sa, melie a následne využíva ako kysliaca a ochucovacia prísada predovšetkým do kari jedál. Tak ako západné kuchyne využívajú na dochutenie citrón, tak severoindická…
otevřít06.02.2017 | Petra
India je zemou korenín, ako sme už spomínali v predchádzajúcom článku. Niektoré určite poznáte a v kuchyni používate a o niektorých možno budete počuť prvý krát. Poďme si niektoré predstaviť :) KARDAMÓN je svetlo zelené toboľka, ktorá sa používa na dochutenie sladkostí. Indovia si jeho žutím často osviežujú dych a pomáha…
otevřít16.01.2017 | Petra
Indiu tvorí 28 štátov a v každom z nich sa varí inak. Jedlá zo severu Indie sú menej štipľavé ako na juhu, kde sa vám ľahko stane, že hneď prvé sústo bude skúškou odvahy. Základ kuchyne tvorí korenie, ktoré jedlá nielen dochucuje ale predovšetkým uľahčuje ich trávenie. Príprava jedál začína oprážaním korenín…
otevřít14.11.2016 | Petra
V Thajsku dostanete kúpiť 4 druhy piva - Chang, Singha, Leo a Tiger. Meno dostali podľa zvierat, Chang znamená slon, Tiger tiger ;-), Leo leopard a Singha je lev. Chang je asi najrozšírenejšou značkou v Thajsku, Singha je zase chuťovo najbližšie typu piva, na ktoré sme zvyknutí u nás. Leo je podobné čiernemu pivu, ale je o dosť sladšie než naše čierne pivo. Tiger je chuťovo niekde uprostred medzi…
otevřít26.09.2016 | Olga
Thajská kuchyně je velice oblíbená nejen kvůli pikantním pokrmům, ale taky kvůli rozmanitosti chutí. Najdete zde několik charakteristických chutí, které se ukrývají v základních ingrediencích: citronová tráva, chilli papričky, galanga (kořen podobný zázvoru jemnější chutí), zázvor, limetkové listy, česnek, limetová šťáva,…
otevřítFascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?
Pojďte se s námi dozvědět více o přípravě jídel, používaných surovinách, podělíme se o tipy od našich šéfkuchařů a o zákulisní pikantnosti z naší kuchyně. Zajímá nás i váš názor a zkušenosti.
Vítejte :)